Extrémně pálivé chipsy Hot Chip Challenge od české firmy Hot-Chip se v Itálii už nebudou prodávat. Důvodem je jejich vysoká pálivost, která podle italských úřadů představuje zdravotní riziko.

Chipsy obsahují papričky Carolina Reaper, které patří mezi nejpálivější na světě. Jejich pálivost se pohybuje mezi 1,5 a 2,2 milionu jednotek Scoville Heat Units (SHU). Pro srovnání, běžná paprika Jalapeño má pálivost 2 500-8 000 SHU.

Italské ministerstvo zdravotnictví se obává, že konzumace chipsů by mohla způsobit vážné zdravotní problémy, jako jsou:

  • Zvracení a průjem
  • Pálení žáhy
  • Bolesti břicha
  • Alergické reakce
  • Zástava srdce

Firma Hot-Chip se proti zákazu prodeje chipsů v Itálii brání. Argumentuje, že chipsy jsou opatřeny jasným varováním před jejich pálivostí a že jsou určeny pouze pro dospělé osoby.

Zákaz prodeje chipsů v Itálii vyvolal rozruch na sociálních sítích. Někteří lidé se s ním ztotožňují a zdůrazňují, že chipsy jsou skutečně velmi pálivé a nebezpečné. Jiní se domnívají, že zákaz je přehnaný a že by se dospělí měli sami rozhodnout, zda si chipsy chtějí koupit a konzumovat.

Není jasné, zda se chipsy Hot Chip Challenge budou v budoucnu v Itálii znovu prodávat. Firma Hot-Chip uvedla, že bude s italskými úřady spolupracovat na tom, aby našla řešení, které by umožnilo chipsy v Itálii znovu prodávat.

Share.

Leave A Reply